↑ Torna a Dades històriques

Història de la comunitat monàstica

1973:Amb l’arribada de les monges benedictines, el Santuari ha esdevingut centre d’acolliment permanent: les celebracions litúrgiques de la Pregària de les Hores i l’Eucaristia. Les Vetlles de pregària, especialment la del 8 de setembre, són el referent espiritual.

1981: l’arquebisbe de Barcelona, Mons. Narcís Jubany, estableix el Consell de Puiggraciós. Aquest organisme ha estat el germen d’un gran nombre d’activitats culturals al santuari.

1982: celebració del 25 aniversari de la reposició de la imatge de la Mare de Déu. S’inicien notables millores al Santuari.

“Butlletí de Puiggraciós”: comença l’edició l’any 1986 amb l’intent de fer arribar a moltes llars una presència portadora d’amistat i d’esperança. Arribat al n. 273, ens preguntem juntament amb persones vinculades al Santuari, si no caldria donar-li un format més actualitzat.

1995. El poeta Mn. Pere Ribot, ens honora en acceptar de ser el mantenidor d’un certamen literari.

Representació de la vida Edith Stein, a càrrec de M. Teresa Batallé i Miquel Rocabruna.

2005. Pérez Esquivel, premi Nobel de la pau, puja a a Puiggraciós. Està una estona amb les monges i es queda per a la pregària de Vespres.

Romiatges a Montserrat. Van iniciar-se amb motiu de la col·locació de la majòlica de la imatge de la Mare de Déu de Puiggraciós al Camí dels Degotalls, l’any 1992. Des d’aleshores, han anat succeint-se, i apleguen multitud de fidels dels pobles i viles de la comarca. És davant d’aquesta majòlica on té lloc la pregària al final de la jornada.

En el romiatge del 1998 va ocupar un lloc remarcable l’homenatge a l’escriptor Josep Maria Folch i Torres, a qui va ser dedicat el monòlit erigit al començament del Camí dels Degotalls. L’assistència va ser molt nombrosa. I destacable la presència de Ramon Folch i Camarasa, fill de l’homenatjat.

Una fita històrica: els 300 anys del Santuari. La seva celebració va tenir una gran rellevància.

(enllaç DVD)