↑ Torna a Dades històriques

Història recent (2013-2015)

11 d’octubre de 2013: la germana M. Teresa Batallé, com també havia fet anteriorment la germana Griselda Cos, després de 40 anys d’estada a Puiggraciós, es reincorpora a la comunitat de Sant Pere de les Puel·les.  La germana Rosa Julibert continuarà encara al Santuari. Aquest mateix dia, les germanes d’aquesta comunitat: M. Teresa Solà, M. Assumpta Maymó i M. Lurdes Solé arriben a Puiggraciós, acompanyades de l’abadessa Esperança. L’objectiu és romandre en aquest estimat Santuari durant un període encara no definit. És així com comença una nova etapa, mantenint l’esperit propi de la vocació monàstica: la pregària i la lloança, el treball i l’acolliment de tota persona que acut al Santuari amb el desig de ser escoltada  i atesa.

A Puiggraciós, com a lloc d’atracció, s’ha accentuat la presència de caminants, ciclistes, i d’altres en recerca d’energia. No hi manquen tampoc grups de persones jubilades que frueixen amb les seves sortides i estades a la plaça o l’esplanada.

Durant el mes de novembre pugen diferents grups per donar-se  a conèixer a les germanes acabades d’arribar, o bé per passar amb elles un cap de setmana.  Entre ells, la Fraternitat laica del monestir de Sant Pere de les Puel·les. A aquests se’ls proposa un punt de reflexió:  “Què espereu d’una comunitat establerta en un santuari marià, com Puiggraciós?

Un altre, el “grup d’evangeli”, que es reuneix periòdicament, expliquen a les monges els objectius que es proposen.